Vaak is er één iemand die de administratieve taak op zich neemt, maar wat als hij of zij juist komt te overlijden?

Een wending in mijn leven

Een aantal jaar na mijn scheiding kwam er een nieuwe liefde in mijn leven, Ronald. Samen hadden we drie (tiener)kinderen uit een vorig huwelijk. We trouwden uit liefde maar ook omdat Ronald ziek was. Hij had een bloedziekte maar dit was niet direct levensbedreigend dachten we, totdat zijn bloedwaarden daalden en een stamceltransplantatie de enige mogelijkheid was op herstel. Maar na een jaar van ziekenhuisopnames en ups en downs overleed hij op 53-jarige leeftijd.

De administratie

Mijn wereld en die van de kinderen stond op zijn kop, hij liet mij alles na inclusief zijn bedrijf, een technisch adviesbureau, waar ik, uiteraard als zijn secretaresse, al een paar jaar werkte. Maar er was één groot voordeel, ik had tijdens onze jaren samen de hele administratie geordend en samen met hem een overzicht gemaakt van wat en waar alles geregeld was. Hoewel we dit niet zo direct naar elkaar uitspraken wisten we wel degelijk dat samen oud worden voor ons niet zo vanzelfsprekend was. Alles achter me gelaten In de jaren erna heb ik alles netjes achter me gelaten, zijn huis verkocht, zijn kinderen de erfenis van hun vader toebedeeld en zijn bedrijf dat hij met passie had opgebouwd, overgedragen aan iemand met diezelfde passie voor techniek. En toen kwam er weer tijd voor mezelf…

Mijn missie

Tijdens het nadenken over wat ik nu eigenlijk verder wilde met mijn leven, stond daar mijn lieve -ook weduwe- buurvrouw aan mijn deur met een administratieve vraag. Samen aan de keukentafel met mijn laptop hebben we deze voor haar opgelost. Van blijdschap en opluchting drukte ze me een dikke kus op mijn wang en ging weer naar huis. En toen wist ik het!! Dit is wat ik wilde gaan doen!! Iedereen helpen die er alleen voor staat of komt te staan door het overlijden van een naaste!

Nabestaandenbegeleider

Zo mag ik me nu noemen nadat ik mijn kennis, naast mijn eigen leerervaring, heb uitgebreid met een speciale opleiding tot nabestaandenbegeleider. En dit samen met het bieden van een luisterend oor, maken dat ik nu de mooiste baan van mijn leven heb! Want wat is er nu mooier dan dat je iets kunt betekenen voor iemand die in zo’n moeilijke periode je hulp hard nodig heeft en daarnaast ook gewoon zijn of haar verhaal mag vertellen!

Ik hoop van harte dat ik u ook mag helpen! Bel me voor het inplannen van een (gratis) vrijblijvende kennismaking bij u thuis.

Samen werkend met een luisterend oor…